terug

Nieuwbouw Tasmanweg opgeleverd

Aan de Tasmanweg 159-161 heeft WVH twee nieuwe eengezinswoningen gebouwd. De oplevering was in oktober 2018. De nieuwe woningen met drie slaapkamers zijn onze eerste nieuw gebouwde energieneutrale huurwoningen. 

De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn uitgerust met energiezuinige installaties en zonnepanelen op het dak. Al met al wekken de woningen zelf de energie op die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis.

Hier ziet u een film over de bouw van de woningen aan de Tasmanweg.

Dankzij innovatieve bouwmethode zijn de woningen betaalbaar en snel gebouwd
WVH paste hier voor het eerst de bouwmethode met systeemwoningen toe. De woningonderdelen zijn gemaakt in de fabriek van Jan Snel en op locatie in elkaar gezet. Daardoor was er minder overlast voor de omwonenden. Deze bouwmethode is snel en maakt het mogelijk om bij de bouw van een klein aantal woningen toch de huren betaalbaar te houden. Betaalbaar houdt in dat de woningen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. Verder zijn het onze eerste nieuw gebouwde energieneutrale woningen. Ze zijn gasloos en wekken zelf de energie op die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis.

Watertuin Hoekse Druppies
WVH heeft bij deze nieuwbouw de ‘ideale watertuin’ gerealiseerd. Deze tuin is bedacht door de Hoekse Druppies voor de internationale wedstrijd First Lego League en bedoeld om wateroverlast te voorkomen. WVH vond het zo’n goed idee dat zij de tuin heeft aangelegd samen met Aspar Tuinaanleg en het Hoogheemraadschap van Delfland. In de ideale watertuin zakt het meeste regenwater in de grond door een mix van veel groen en weinig bestrating. De bestrating is deels waterdoorlatende. En een ondergrondse watertank vangt overtollig regenwater van het dak op. Dit water kan worden hergebruikt voor de tuin.

In Hoek van Holland hebben we al regelmatig te maken met hoosbuien waardoor straten en tuinen blank komen te staan. De verwachting is dat dit probleem door de klimaatverandering alleen maar zal toenemen. Dit gegeven bracht de Hoekse Druppies op het idee van de ‘ideale watertuin’. Ze werkten dit idee uit voor de FIRST Lego League. Dat is een internationale wedstrijd die jongeren van 9 tot 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De Hoekse Druppies bereikten met hun idee de derde plaats in de Beneluxfinale.|

De ideale watertuin is bedoeld om wateroverlast te voorkomen
Met een combinatie van groen en tegels kan het meeste regenwater in de grond zakken. Overtollig regenwater van het dak wordt opgevangen in een ondergrondse tank. Dit water kan worden hergebruikt in de tuin. Voor de ontwikkeling van hun idee, gaven de Hoekse Druppies twee keer een presentatie bij WVH. Wij waren onder de indruk van zowel hun presentatie als het idee zelf. Daarom hebben we toegezegd om in overleg met de Hoekse Druppies de ideale watertuin echt te gaan realiseren. De nieuwbouwlocatie aan de Tasmanweg leent zich hier goed voor. Met het Hoogheemraadschap van Delfland willen we na de aanleg een campagne starten over duurzaamheid en verantwoord waterbeheer in huis en tuin. Daarin speelt de ideale watertuin een hoofdrol.

Woningen in beeld

Waar kunnen wij u mee helpen?