terug

Burgemeester voor één dag

Op 10 september 2022 zijn een ‘Hoekse Burgemeester en een Hoekse kinderburgemeester voor één dag’ gekozen. Onze Rotterdamse burgemeester Aboutaleb benoemde zijn Hoekse collega-burgemeesters voor één dag. Zeventien huurders van WVH waren voor de 'volwassen' titel genomineerd omdat zij de buurt net wat fijner maken of omdat zij om een andere reden enorm worden gewaardeerd. Winnaar werd Janine Jonas. Hieronder onze Wall of fame met alle genomineerde huurders met de reden van de personen die hen voor de titel aanmeldden. Onderaan deze pagina vindt u een paar foto’s van 10 september

Aad Vreugdenhil

Onder andere omdat hij zich inzet als vrijwilliger voor de KNRM.

Rene Cevering

Hij weet wat er onder de mensen speelt door zijn vrijwilligerswerk. Hij doet klussen in huis en boodschappen voor mensen die dat zelf niet meer kunnen. Vier hele dagen, als vrijwilliger via de Hoekstee, al 4 jaar.  Hij is zeer hulpvaardig, kan met iedereen goed opschieten en verzorgt af en toe het groen rond de flat.

Gerrit Neuman

Gerrit is al jaren actief in de wijk, het zwembad en de Hoekstee. Hij is een zeer bekend persoon, die ik het heel erg gun. Hij is de vrolijke badmeester, altijd behulpzaam voor iedereen. Niets is hem te veel en wij ouderen zijn dol op zijn grappen en grollen, maar hij is er ook als je een luisterend oor wil.

Jerry Bezuijen

Hij staat voor iedereen klaar met boor en hamer. Hij doet alles, hij is een schat.

Gerrit  Bijkerk

Hij doet veel in de kerk en voor sommige huurders in de Planciushof. Hij reed zelfs een buurman een paar keer naar het ziekenhuis.

Izak de Boer

Hij verzorgt al vele jaren de kinderboerderij. Dit doet hij dag en nacht, meestal alleen.

Meneer de Ruijter

Hij staat voor iedereen klaar ondanks dat hij al druk genoeg is met zijn zieke partner. Als je hem om hulp vraagt zegt hij geen nee, maar helpt altijd.

Meneer Verkade

Hij houdt de omgeving van de Atlas opgeruimd en schoon. Hij helpt iedereen met klusjes e.d. en hij is aardig! Altijd! En zijn bloementuin is mooi.

Coco Benschop

Zij zet zich als kunstenaar bij ’t KUZ-huis enorm in om mensen over een durf-drempel te halen, geweldig!

Claudia de Wildt

Zij is een toppertje, heeft een hele drukke baan in de gehandicaptenzorg en haar huishouden en ze helpt altijd iedereen die hulp nodig heeft.

Gabby van Uden

Ze helpt een buurman te voorkomen dat hij zijn huis uit wordt geplaatst. Ze helpt ook mensen in de straat door bijvoorbeeld tuinen op te knappen, tuintegels weg te geven, een praatje te maken etc.

Janine Jonas

Naast haar drukke gezin met vier kinderen zet zij zich vrijwillig in op allerlei vlakken Zo is zij lid van de bewonersprojectcommissie Scheepsbuurt. Donderdagochtend helpt ze moslima's met Nederlandse les en ze bezoekt hen ook thuis. Twee dagen in de week werkt ze als vrijwilliger bij het Leger des Heils met tienermoeders. In de zomer werkt ze met kinderen, die op een pleeggezin wachten. Twee dagen in de week koken zij en haar man bij de Hoekstee (De Schuilplaats) voor gezinnen met een beperkt budget.

Teun Hendriks

Hij helpt mij altijd  met klusjes.

Leen van Esch

Hij is voorzitter van de flatcommissie, een zeer betrokken bewoner en heeft kennis van de sociale huurwoningen in de Hoek. Hij zet zich positief en stevig in voor het behoud van Recreatieoord en Camping Hoek van Holland. Hij met hart en ziel strijd tegen sloopplannen! Hij doet veel voor de Hoekse bevolking. 

Sarie en Nico Tiegelaar

Zij regelen alles voor de bewoners van de Compagnie. Sarie heeft een lief en leed-potje, waardoor de bewoners altijd een kaartje en iets lekkers krijgen voor hun verjaardag, of een bloemetje bij ziekte. Ook met feestdagen zorgt ze altijd voor iets lekkers. Verder zorgen ze er samen voor dat het plantsoen altijd netjes bijgehouden wordt.

Nel Verkerk

Als ik in nood zit, komt ze vliegensvlug naar mij toe. 

Wout Baggerman

Hij staat altijd voor iedereen klaar, blijft rustig en heeft het beste met iedereen voor. Dit jaar werd hij 75 jaar op de 75ste verjaardag van WVH.

Waar kunnen wij u mee helpen?