terug

Drukbezochte inloopbijeenkomst nieuwbouw Prins Hendrikstraat

Het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw Prins Hendrikstraat is klaar. Reden voor WVH om op 5 maart 2019 een inloopbijeenkomst te organiseren. Veel omwonenden en belangstellenden van de nieuwbouw kwamen langs.

Het was gezellig druk in de Hoekstee op dinsdag 5 maart. Zo’n 70 omwonenden en belangstellenden van de nieuwbouw bezochten de inloopbijeenkomst. Bij borden met afbeeldingen van de nieuwbouw kregen zij toelichting over het aangepaste bouwplan en de nieuwe planning. De reacties waren overwegend positief. Uiteraard was er alle gelegenheid om vragen te stellen. En de genodigden konden ook hun mening geven. Bijvoorbeeld over het gebruik van een eventueel aan te leggen gemeenschappelijke tuin. Of over de beste plek voor de keuken in de appartementen.

Vernieuwd ontwerp met 76 huurappartementen
Het afgelopen jaar hebben we samen met Ballast Nedam het nieuwbouwplan aangepast. Het voorlopige ontwerp dat nu klaar is, kunnen we in de komende maanden definitief gaan uitwerken. Dit voorlopig ontwerp bestaat uit twee gebouwen met drie woonlagen en in totaal 76 huurappartementen. Het overgrote deel van de appartementen heeft drie kamers (woonkamer en twee slaapkamers).

De appartementen zijn duurzaam en betaalbaar
De nieuwbouw wordt gasloos en energiezuinig: goed geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Gasloos wonen betekent onder andere dat de bewoners elektrisch koken en dat de woningen worden verwarmd met vloerverwarming. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld. Wel is zeker dat de huurprijzen onder de huurtoeslaggrens liggen. De woningen zijn bestemd voor 55-plussers in verschillende inkomensgroepen. De nieuwbouw biedt mogelijkheden voor ontmoeting tussen de bewoners. Zo is het mogelijk om een gemeenschappelijke tuin aan te leggen. Of dit gebeurt en hoe deze wordt gebruikt, bespreekt WVH met de toekomstige huurders.

Wij doen ons best om eind van dit jaar te starten met bouwen
Dit is onder andere afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure en of daar bezwaren op komen, en van levertijden van materialen. We verwachten dat de bouw ruim een jaar duurt. Als de bouw eind 2019 start, kunnen de appartementen in 2021 worden opgeleverd.

Meer informatie over dit nieuwbouwproject leest u hier 

 

 

Waar kunnen wij u mee helpen?