terug

Groot transport voor aanvoer nieuwe woningen Tasmanweg 159-161

Voor de Tasmanweg 159-161  ontwikkelt WVH nieuwbouw met een innovatieve bouwmethode. De woningen worden in de fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Op 9 en 11 juli worden de woningdelen met groot transport aangevoerd. 

De bouw van twee woningen is relatief duur. Voor ons staat voorop dat onze woningen betaalbaar moeten zijn. Dat houdt in dat de woningen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huur-toeslag. Om dit mogelijk te maken, hebben wij gekozen voor een systeemwoning en de bouwmethode van Jan Snel. Daarbij wordt de woning in onderdelen gemaakt in de fabriek van Jan Snel. De onderdelen worden kant en klaar naar de bouwlocatie getransporteerd. Daar worden de woningen in enkele weken in elkaar gezet. De bouw in de fabriek is gestart. Ook de voorbereidende grondwerkzaamheden op de bouwlocatie zijn uitgevoerd. De woningen worden in juli in twee weken op locatie in elkaar gezet en afgewerkt. Na aanleg van elektriciteits- en waterleiding, kunnen ze vervolgens in augustus worden opgeleverd.

Het worden de eerste nieuw gebouwde energieneutrale woningen van WVH
De twee eengezinswoningen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben géén gasaansluiting. Ze zijn uitgerust met energiezuinige installaties en zonnepanelen op het dak. Al met al wekken de woningen zelf de energie op die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis. Daarmee past dit nieuwbouwproject heel goed bij onze duurzaamheidsambitie.

WVH werkt de mogelijkheden uit om hier de ‘ideale watertuin’ te realiseren
De ideale watertuin is een idee van de Hoekse Druppies, een groep Hoekse basisscholieren, voor de internationale wedstrijd FIRST Lego League. De ideale watertuin is bedoeld om wateroverlast te voorkomen. Met een combinatie van groen en tegels kan het meeste regenwater in de grond zakken. Overtollig regenwater van het dak wordt opgevangen in een ondergrondse watertank. Dit water kan worden hergebruikt voor de tuin. Wij willen bij één van de woningen de ideale watertuin realiseren en er dit najaar presentaties en rondleidingen houden over duurzaamheid in huis en tuin.

De nieuwe woningen komen in de plaats van twee door brand onbewoonbaar geworden woningen die zijn gesloopt. De uitstraling van de nieuwbouw past in het bestaande straatbeeld.

Waar kunnen wij u mee helpen?