terug

Heeft u een hoge huur en een laag inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging

In 2021 geldt de ‘Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager Inkomen’. De huurverlaging geldt als u in een sociale huurwoning woont met een relatief dure huur. Huurders die recht hebben op de huurverlaging ontvangen uiterlijk 31 maart 2021 bericht van WVH. U kunt ook zelf een aanvraag bij ons indienen, als u denkt dat u aan de voorwaarden voldoet. In dit bericht leest u de hierover meer. 

Welke huishoudens komen in aanmerking voor huurverlaging?
Voor de huurverlaging zijn 3 dingen belangrijk:
-De samenstelling van uw huishouden
-Uw inkomen
-De hoogte van uw huur

 In de tabel leest u wanneer u recht heeft op een huurverlaging:

WVH hoort van de Belastingdienst of een huishouden in aanmerking komt voor huurverlaging
WVH geeft daarvoor eerst aan de belastingdienst door welke woningen een huurprijs boven de € 633,25 hebben. De Belastingdienst laat WVH daarna weten of de huishoudens die daar wonen recht hebben op de eenmalige huurverlaging op basis van hun inkomen over 2019 en hoe groot het huishouden is. WVH stuurt u bericht als u een huurverlaging krijgt.

U kunt ook zelf bij WVH een verzoek indienen voor huurverlaging
Dat kan als uw inkomen na 2019 omlaag is gegaan en/of de huurprijs van uw woning gestegen is boven € 633,25 (of € 678,66 bij een huishouden van drie of meer personen). Uw inkomen moet dan wel ten minste zes maanden voorafgaand aan het verzoek omlaag zijn gegaan. Bij zo’n verzoek hebben wij uw inkomensgegevens nodig. Dit kunnen salarisstroken zijn, uitkeringsspecificaties of een verklaring van de boekhouder (wanneer u zzp’er bent). Naast de inkomensgegevens hebben we ook een zelf opgestelde verklaring nodig over de actuele samenstelling van uw huishouden.

Wilt u meer informatie over de huurverlaging?
Kijk dan op de website van de Woonbond.

U kunt uw vragen ook aan ons stellen
De regels rondom huurverlaging zijn ingewikkeld. We begrijpen het als u vragen heeft of twijfelt of u in aanmerking komt. U kunt ons met al uw vragen bellen of mailen. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur via 0174 – 38 99 40 (keuze 4 in het keuzemenu). Ons e-mailadres is: info@wvhwonen.nl

Waar kunnen wij u mee helpen?