terug

Nieuwbouw Prins Hendrikstraat

Sinds lange tijd realiseren we weer nieuwbouw. Aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat bouwen we circa 76 eigentijdse huurappartementen.

De nieuwbouwappartementen liggen op een mooie locatie, dicht bij zowel de Nieuwe Waterweg als het dorpscentrum. Er is keuze uit verschillende woningtypen in diverse prijsklassen. Betaalbaarheid staat echter voorop. Daarom houdt WVH de huurprijs bewust onder de grens waarbij mensen, afhankelijk van hun inkomen, huurtoeslag kunnen aanvragen.

Vernieuwd ontwerp met circa 76 huurappartementen
Het afgelopen jaar hebben we samen met Ballast Nedam het nieuwbouwplan aangepast. Het vernieuwde ontwerp bestaat uit twee gebouwen met in totaal 76 huurappartementen. 70 daarvan zijn 3-kamerappartementen met een oppervlakte van zo’n 75 m². De overige appartementen zijn 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 60-65 m². De nieuwbouw wordt drie woonlagen hoog: begane grond, eerste en tweede verdieping. Op de begane grond komen ruim 20 appartementen met een eigen tuin. De appartementen op de verdiepingen hebben een balkon of een privé buitenruimte aan de galerij. 

De appartementen zijn duurzaam en betaalbaar
De nieuwbouw wordt gasloos en energiezuinig: goed geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Gasloos wonen betekent onder andere dat de bewoners elektrisch koken en dat de woningen worden verwarmd met vloerverwarming. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld. Wel is zeker dat de huurprijzen onder de huurtoeslaggrens liggen. De woningen zijn levensloopbestendig en bestemd voor 55-plussers in verschillende inkomensgroepen.

Voorrang via de wooncoach
Bent u 55 jaar of ouder, geïnteresseerd in deze nieuwbouw en laat u na verhuizing een eengezinswoning van WVH achter? Dan krijgt u mogelijk voorrang via ons wooncoachproject.

Meedenken over de nieuwbouw
WVH zoekt bij de ontwikkeling van deze nieuwbouw actief naar de inbreng van omwonenden en belangstellenden. Zij kunnen hun ideeën aandragen over met name de indeling van de woningen, de uitstraling van de nieuwbouw en hoe mensen hier straks met elkaar willen wonen. Wij nemen deze inbreng mee in het ontwerp. De nieuwbouw biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor ontmoeting tussen de bewoners. Zo is het mogelijk om een gemeenschappelijke tuin aan te leggen. Hoe deze wordt gebruikt, bespreekt WVH met de toekomstige huurders.

Naar verwachting start de bouw eind 2019
Dit is onder andere afhankelijk van de bestemmingsplanprocedure en of daar bezwaren op komen, en van levertijden van materialen. Als de bouw eind 2019 start, kunnen de appartementen in 2021 worden opgeleverd.

Meer informatie
Neem telefonisch contact op met onze medewerkers Wonen via 0174-38 99 40 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

Waar kunnen wij u mee helpen?