terug

Nieuwbouw Tasmanweg 159-161 stap dichterbij

WVH wil aan de Tasmanweg haar eerste nieuwe energie neutrale huurwoningen bouwen. De omgevingsvergunning hiervoor is kortgeleden aangevraagd.  De nieuwe woningen met drie slaapkamers zijn goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn uitgerust met energiezuinige installaties en zonnepanelen op het dak. Al met al wekken de woningen zelf de energie op die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis. 

Dankzij innovatieve bouwmethode zijn de woningen betaalbaar en snel gebouwd
De bouw van twee woningen is relatief duur. Voor WVH staat voorop dat haar woningen betaalbaar moeten zijn. Betaalbaar houdt in dat de woningen bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. Voor deze woningen betekent dat een netto huurprijs van € 640. Om dit mogelijk te maken, kiezen we voor een standaardwoning en de alternatieve bouwmethode van Jan Snel. Daarbij wordt de woning in onderdelen gemaakt in de fabriek van Jan Snel. De onderdelen worden kant en klaar naar de bouwlocatie getransporteerd. Daar worden de woningen in enkele weken in elkaar gezet.

Naar verwachting start de bouw in mei /juni 2018
Dit is afhankelijk van de afgifte van de omgevingsvergunning. Verloopt dit volgens verwachting dan kunnen de woningen in juli 2018 worden opgeleverd.

Waar kunnen wij u mee helpen?