terug

Nieuwe woningen Tasmanweg 159-161 op locatie aangekomen

Een bijzonder beeld vandaag op de Tasmanweg. Ter hoogte van nummer 159-161 worden met groot transport gedurende de dag de kant en klare onderdelen gebracht van twee nieuwe woningen. De woningdelen, in de fabriek gebouwd door Jan Snel in opdracht van WVH, worden ter plaatste meteen gemonteerd. Als woensdag 11 juli het dak is geplaatst, zijn de woningen nagenoeg klaar. Ze hoeven dan alleen nog te worden afgewerkt en aangesloten op het waterleiding- en elektriciteitsnet.

De nieuwbouw is in meerdere opzichten bijzonder voor WVH, vertelt manager Vastgoed Mark Dijsselbloem. “Het is voor het eerst dat WVH deze bouwmethode met systeemwoningen toepast. Deze methode is niet alleen snel. Hij maakt het ook mogelijk om bij de bouw van dit kleine aantal woningen toch de huren betaalbaar te houden. Verder zijn het onze eerste nieuw gebouwde energieneutrale woningen. Dat houdt in dat ze zelf de energie opwekken die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis. De woningen zijn ook gasloos.”

Aanleg ‘ideale watertuin’ van de Hoekse Druppies
De laatste bijzonderheid is dat WVH bij één van de woningen de ‘ideale watertuin’ laat aanleggen, naar een idee van de Hoekse Druppies.  De ideale watertuin is bedoeld om wateroverlast te voorkomen. WVH wil deze tuin inzetten voor presentaties en rondleidingen over duurzaamheid in huis en tuin. Dit gebeurt in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Rotterdam.

De twee woningen worden eind augustus opgeleverd. Meer informatie, ook over de verhuur, is te vinden op de projectpagina over dit project.

Waar kunnen wij u mee helpen?