terug

Oud-woningen centraal tijdens goedbezochte relatiebijeenkomst WVH

Op donderdag 12 oktober organiseerde WVH de jaarlijkse belanghebbendenbijeenkomst. De goedbezochte bijeenkomst stond in het teken van de door architect J.J.P. Oud ontworpen woningen aan de 2e Scheepvaartstraat. Wij zijn erg trots op dit Rijksmonument in ons bezit. Na het recent afgeronde groot onderhoud staan de 24 woningen en 2 bedrijfsruimten er weer als nieuw bij. Toevallig valt dit samen met het 100-jarig jubileum van De Stijl, de kunststroming waar architect Oud korte tijd nauw bij betrokken was. Alle reden dus om de Oud-woningen in het zonnetje te zetten.                                 

Pareltje in ons bezit
“De Oud-woningen zijn een pareltje in ons bezit”, aldus directeur François Claessens. “Maar wel een pareltje dat  vanwege zijn monumentstatus ons als corporatie een speciale  verantwoordelijkheid geeft. Wij moeten het op de juiste wijze in stand houden.” Wat daar zoal bij komt kijken, werd in de  Stadswinkel Hoek van Holland geschetst door architect Willem-Jan Paijmans van Molenaar & Co architecten. Hij hield toezicht tijdens het recente groot onderhoud en gaf concrete voorbeelden van de aandachtspunten. Zo moest door middel van onderzoek worden bepaald wat de juiste materialen en kleuren waren om toe te passen. En met de oorspronkelijke tekeningen zijn de buitenbergingen weer zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat gebracht. Dit vroeg ook de nodige creativiteit van de uitvoerend aannemer Hemubo.

Geanimeerde rondleiding met professionele gidsen
Voor het tweede deel van het programma wandelden de genodigden naar de Oud-woningen. Daar verzorgden gidsen van UrbanGuides, gespecialiseerd in het geven van architectuurexcursies, een rondleiding rond het complex. Bij de rondleiding hoorde ook een bezoek aan een mini-expositie over de Oud-woningen en hun beroemde geestelijk vader. Omdat diverse genodigden als geboren en getogen Hoekenezen ook hun inbreng hadden, ontstonden geanimeerde gesprekken.

WVH is van plan om deze rondleidingen volgend voorjaar ook aan te bieden voor een breder publiek.

WVH investeert in relatie met uiteenlopende lokale belanghebbenden
De jaarlijkse belanghebbendenbijeenkomst is één van de middelen waarmee we investeren in onze lokale verankering. De bijeenkomst is bedoeld om relaties te laten zien waarmee wij ons bezighouden en daarover met hen van gedachten te wisselen. Tot de genodigden horen samenwerkingspartners zoals huurdersorganisatie Houdt Zicht, gemeente en gebiedscommissie, politie, zorg- en welzijnsorganisaties, collega-corporaties, aannemers, architecten en adviseurs.

 

Waar kunnen wij u mee helpen?