terug

Toekomstige bewoners bezoeken bouwplaats Prins Hendrikstraat

“Het is prachtig, echt waar!” “Het voelt heel goed.” “Oh, wordt u mijn buurvrouw? Wat leuk.” Zomaar enkele enthousiaste reacties die zaterdag 9 oktober te horen waren tijdens de kijkdag voor onze nieuwbouw. 

We organiseerden deze kijkdag samen met de bouwer, Ballast Nedam West speciaal voor de toekomstige bewoners van de nieuwe appartementen aan de Prins Hendrikstraat. En dat viel in goede aarde. Het nieuwbouwproject aan de Prins Hendrikstraat en Jolinkstraat krijgt al goed vorm. Zeker nu de steigers rond het blok aan de Jolinkstraat en een deel van de Prins Hendrikstraat zijn verwijderd. In de woningen die het verst gevorderd zijn, zijn ook al keukens geplaatst en badkamers betegeld. Voor alle woningen geldt dat ze nog moeten worden aangesloten op de installatie voor verwarming en warm water. En een belangrijke nog te zetten stap is ook het aansluiten van de woningen op het elektriciteitsnet, de waterleiding en de riolering. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de woningen in april/mei 2022 worden opgeleverd. Voor het grootste deel van de nieuwe appartementen is ook al een huurder. Nagenoeg al deze toekomstige bewoners maakten gebruik van de gelegenheid om een kijkje te nemen op de bouwplaats die normaal gesproken gesloten is voor publiek.

Fantaseren over de inrichting
Alle genodigden waren ingedeeld in een groep met hun toekomstige buren. Zo konden zij elkaar tijdens dit bezoek alvast een beetje leren kennen. Regelmatig was er ook een blik van herkenning want alle tot nu toe geaccepteerde appartementen zijn toegewezen aan Hoekenezen. Ballast Nedam West had enkele appartementen opengesteld. De bezoekers bezochten onder begeleiding een appartement van het type dat zij gaan huren of één dat daar erg op lijkt. Veel bewoners haalden meteen de rolmaat tevoorschijn om alvast wat maten op te nemen. Of hun mobieltje om foto’s te maken van de verschillende ruimtes. Een enkeling maakte een selfie voor zijn toekomstige voordeur. Overal werd druk gefantaseerd over de inrichting. “Dan kan daar het dressoir met de tv en hier de bank.” “Wij zetten de bank zo en de tv daar.” “Oh ja, dat is ook een goed idee.” En wie vragen had of toelichting wilde, kon terecht bij de aanwezige medewerkers van WVH en Ballast Nedam West.

“Ik heb veel blije huurders gezien”, blikt onze directeur-bestuurder Marcel Korthorst terug op de kijkdag. “En daar ben ik dan weer blij om, want we bouwen dit tenslotte voor hen.”

Meer informatie over de nieuwe appartementen is hier te vinden.

Waar kunnen wij u mee helpen?