terug

Vernieuwde entreehal Houtmanflat feestelijk geopend

Op 27 augustus vierden we met de bewoners dat het verbeterprogramma voor de Houtmanflat is afgerond. Met de onthulling van de nieuwe fotowand werd de volledig gemoderniseerde entreehal feestelijk voor geopend verklaard.

In een ontspannen sfeer, met een hapje en een drankje, keken we samen met zo’n 50 bewoners terug op het project dat in de Houtmanflat is uitgevoerd. En vooral op het eindresultaat. “We staan hier bij een prachtige frisse, lichte entree”, zei onze directeur-bestuurder Marcel Korthorst. “Een entree die mij een veilig gevoel geeft. En die is uitgebreid met een scootmobielruimte waar 16 scootmobiels kunnen worden gestald. Vorig jaar zijn de woningen beter toegankelijk gemaakt. Al met al is de flat zo flink verbeterd.”

Project met hindernissen
Marcel refereerde ook aan de hindernissen die we tijdens de uitvoering ondervonden. Een grote tegenvaller was bijvoorbeeld dat op een moeilijk bereikbare plek asbest werd gevonden. “Door de tegenslagen en doordat sommige dingen niet goed zijn gegaan, heeft het project langer geduurd. Ik dank jullie voor jullie geduld en medewerking. En ik wens jullie veel plezier met de nieuwe entree en de mooie scootmobielruimte.”
Marcel sprak ook zijn speciale dank uit aan de leden van de Flatcommissie. “Jullie hebben je nek uitgestoken voor de andere bewoners. Dank voor jullie inzet en voor het meedenken.” Daarna nodigde hij twee van hen uit om de ‘openingshandeling’ te verrichten. Leen van Esch en Dick Groen onthulden de foto op de nieuwe fotowand: de door een meerderheid van de bewoners gekozen foto van de Berghaven. En dat werd onthaald met applaus. De foto op de fotowand is gemaakt door Marcel de Hoog.

Uitgebreid verbeterprogramma
In de Houtmanflat is in de afgelopen anderhalf jaar een uitgebreid verbeterprogramma uitgevoerd. De woningen zijn met nieuwe voordeuren en een lagere dorpel beter toegankelijk gemaakt. In het trappenhuis zijn de hekwerken geschilderd in een nieuwe kleur en hebben de vloeren op de verdiepingen een nieuwe coating gekregen. Tot besluit zijn de hoofdentree en de entreehal volledig gemoderniseerd. Aan de voorzijde van de flat is een nieuwe glazen pui geplaatst met nieuwe brievenbussen, een nieuw bellentableau en een videofooninstallatie. Bewoners kunnen nu in hun woning zien wie er bij de hoofdentree heeft aangebeld. Aan de achterzijde is de entreehal uitgebreid met een nieuwe scootmobielruimte met plaats voor 16 scootmobielen. De entreehal is verder geschilderd in nieuwe kleuren. Het tegelwerk is vernieuwd. En één wand is voorzien van een manshoge foto. Deze is, net als de kleur van het schilderwerk en van de coating, gekozen door de meerderheid van de bewoners.

Foto: v.l.n.r. Marcel Korthorst, Leen van Esch en Dick Groen

Waar kunnen wij u mee helpen?