terug

Voorbereiding nieuwbouw Prins Hendrikstraat van start

Het is zo ver. We zijn heel blij dat de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw aan de Prins Hendrikstraat binnenkort gaan beginnen. Ballast Nedam start in oktober met de voorbereidingen.

De nieuwbouw aan de Prins Hendrikstraat wordt gebouwd door Ballast Nedam West uit Rotterdam. In de afgelopen periode heeft Ballast Nedam samen met WVH het plan ontwikkeld en voorbereid. Als eerste wordt de bouwplaats klaargemaakt. Dat gebeurt in oktober. In november beginnen we met de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden.

De bouw van de appartementen gebeurt in vijf hoofdstappen. De bouw begint met het aanbrengen van de funderingspalen. Deze palen worden in de grond geschroefd en gevuld met beton. Voor deze methode is gekozen om de trillingen minimaal te houden. Tijdens stap 2 worden alle wanden en vloeren gemaakt. Als dit klaar is, krijgen de appartementen een voor- en achtergevel, stap 3. Deze worden op vrachtwagens aangeleverd. De kraan hijst de elementen op hun plek. Tegen de zomer van 2021 kunnen we dan naar stap 4, het maken van de metselwerkgevel. Na uitvoering van deze stap zijn de appartementen water- en winddicht en kan stap 5 beginnen: de werkzaamheden aan de binnenzijde van de woningen. Denk hierbij aan het aanleggen van de verwarming, het maken van de badkamer en keuken en dergelijk.

We verwachten dat we de nieuwe appartementen voor de zomer van 2022 kunnen opleveren aan de bewoners.

Meer informatie kunt u lezen op de projectenpagina. Daar vindt u ook de laatste nieuwsbrief met meer informatie over de bouwwerkzaamheden.

Waar kunnen wij u mee helpen?