terug

Voorrang voor Hoekenezen bij verhuur nieuwe appartementen Prins Hendrikstraat

De bouw van ons nieuwbouwproject aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat verloopt voorspoedig. We zijn ook al begonnen met de toewijzing en verhuur van de nieuwe appartementen. Daarbij krijgen Hoekenezen voorrang.

Met deze nieuwbouw hopen we de doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang te brengen. “Wat ons betreft, verhuren we alle 76 appartementen aan inwoners van Hoek van Holland”, aldus onze manager Wonen Daan de Jongh. “We maken gebruik van een uitzonderingsregel binnen het woonruimteverdelingssysteem. Hierdoor kunnen Hoekenezen voorrang krijgen op kandidaten van buiten Hoek van Holland. Belangstellenden kunnen van 4 tot 13 juni reageren op de woningadvertentie op de website van Woonnet Rijnmond.”

Verhuurregels gericht op doorstroming
WVH verhuurt de nieuwe levensloopbestendige appartementen aan mensen van 55 jaar en ouder. Zij wonen vaak in een eengezinswoning. Als zij naar de nieuwbouw verhuizen, komt hun woning beschikbaar. En degene die in die eengezinswoning gaat wonen, maakt misschien ook weer een woning vrij. Zo ontstaat doorstroming op de Hoekse woningmarkt.

De huurprijzen van de nieuwe appartementen liggen onder de laagste huurtoeslaggrens en zijn bestemd voor 1- en 2-persoonshuishoudens met een gezamenlijk jaarinkomen van maximaal € 40.024, prijspeil 2021.

Keuze uit verschillende woningtypes
In de nieuwbouw komen diverse types 2- en 3-kamerappartementen. Zo zijn er appartementen met een privétuin of -balkon, maar ook met een privéterras aan de galerij. De huurprijs van een 3-kamerappartement is € 633,25, die van een 2-kamerappartement € 575 (prijspeil 2021).

Oplevering naar verwachting voor de zomer van 2022
De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang. We verwachten de woningen vóór de zomer van 2022 te kunnen opleveren. Meer informatie over de nieuwe appartementen en de woningplattegronden zijn hier te vinden.

Waar kunnen wij u mee helpen?