terug

WVH houdt nieuwbouw Prins Hendrikstraat betaalbaar

We hebben de huurprijzen voor ons nieuwbouwproject Prins Hendrikstraat vastgesteld. De huurprijzen van alle appartementen blijven onder de laagste huurtoeslaggrens.

We willen deze nieuwbouw betaalbaar houden voor mensen met lagere inkomens. Daarom houden we de huurprijzen van alle appartementen bewust onder de laagste huurtoeslaggrens. De 2-kamerappartementen krijgen een netto huurprijs van € 550,-* per maand. De netto huurprijs voor de 3-kamerappartementen wordt € 607,46* per maand.

Met deze nieuwbouw willen we de doorstroming op de Hoekse woningmarkt bevorderen
Daarom verhuren we de appartementen aan mensen van 55 jaar en ouder. Onze huurders van 55 jaar en ouder die een eengezinswoning vrijmaken, kunnen voorrang krijgen via de wooncoach. Ook onze keuze om de nieuwe appartementen betaalbaar te houden, helpt om de doorstroming te bevorderen. Huurders die al lang een woning van WVH huren, betalen vaak een relatief lage huur. Door de huurprijzen onder de laagste huurtoeslaggrens te houden, is de stap om te verhuizen voor hen minder groot. En voor huurders van één van onze eengezinswoningen met een inkomen boven de huurtoeslaggrens zijn er ook mogelijkheden. Zij kunnen via de wooncoach in aanmerking komen voor een woning in deze nieuwbouw. Zo bevorderen we de doorstroming optimaal.

Meer informatie vindt u in deze nieuwsbrief.

* Prijspeil 2019

Waar kunnen wij u mee helpen?