terug

Hoekse Druppies en WVH maken afspraken over realiseren van ‘ideale watertuin’

Na de regionale finale van de First Lego League in december waren de Hoekse Druppies op 22 januari opnieuw op bezoek bij WVH. Dit keer maakten zij afspraken over het realiseren van de ideale watertuin, het idee waarmee zij de finale wonnen. Anne van de Hoekse Druppies en François Claessens van WVH zetten hun handtekeningen onder de afspraken. 

First Lego League
Het begon dit schooljaar als idee voor de internationale First Lego League, de wedstrijd die kinderen uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De Hoekse Druppies, elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool, bedachten de ‘ideale watertuin’. De Druppies willen onder andere dat regenwater wordt opgevangen in bijvoorbeeld een grote ondergrondse watertank. Zo ontstaat er geen wateroverlast. En het water uit de tank kan tijdens droge periodes worden gebruikt.

Ideale watertuin wordt werkelijkheid
Op 3 februari presenteren de Druppies hun ideeën tijdens de Beneluxfinale van de First Lego League in Leeuwarden. Daarna gaan de kinderen en WVH aan de slag om de ideeën in de praktijk te brengen en zo’n tuin in Hoek van Holland te realiseren. Zij krijgen daarbij hulp van Aspar Tuinaanleg & onderhoud. François Claessens, directeur van WVH: “Samen gaan we op zoek naar een geschikte locatie voor het plan. Dat moet dit jaar nog lukken.”
Weer een hoogtepunt voor de Druppies: ‘We zijn superblij!’ roept één van hen enthousiast na het bezoek aan WVH. WVH blijft de Druppies volgen en wenst hen veel succes bij de Beneluxfinale!

Op de foto ziet u François Claessens met vier Druppies.

Waar kunnen wij u mee helpen?