terug

Wooncoach

De Hoekse woningmarkt zit op slot. Vooral Hoekse senioren reageren niet of nauwelijks op woningen die te huur worden aangeboden. En aan de andere kant is er veel vraag naar eengezinswoningen en starterswoningen. WVH wil graag doorstroming op de Hoekse woningmarkt bevorderen.

Sinds begin 2013 zijn wij gestart met het wooncoachproject. Huurders vanaf 55 jaar mogen onder bepaalde voorwaarden met bemiddeling van de wooncoach sneller verhuizen naar een beter passende woning. De eengezinswoning van WVH die achterblijft, komt dan beschikbaar voor bijvoorbeeld een gezin. En het gezin maakt misschien weer een woning vrij voor starters. Dat noemen wij doorstroming.

Persoonlijk gesprek
Onze wooncoach Emma van Schaijik voert persoonlijke gesprekken met huurders die zich hiervoor aanmelden. Aan de hand van uw persoonlijke situatie, wensen en behoeften bespreekt zij de mogelijkheden. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

De voorwaarden voor bemiddeling zijn als volgt:
-u woont in een eengezinswoning van WVH
-u bent 55 jaar of ouder

Maatwerk
Aanmelding bij de wooncoach is geen garantie voor een snelle verhuizing. We zijn afhankelijk van de woningen die vrijkomen. Niet alle vrijkomende woningen zijn beschikbaar voor wooncoach-kandidaten. Verder is het echt maatwerk. Wanneer u specifieke wensen heeft, duurt het traject soms langer.

Aanmelden
Aanmelden voor een gesprek met de wooncoach kan op drie manieren:

Waar kunnen wij u mee helpen?