terug

Burentuinendag. Handen uit de mouwen in de Oranjepannenbuurt Zuid

De Oranjepannenbuurt-Zuid werd het afgelopen weekend weer een beetje netter en groener. Bewoners vierden samen met Welzijn op de Hoek, dorpsraad, gemeente en WVH een burentuinendag. In de buurt werden tuintjes en paden samen aangepakt: onkruid wieden, rommel prikken en aanvegen maar! 

Struiken en bomen gesnoeid 
Vijf bewoners van de Oranjepannenbuurt (de woningen met de oranje daken rond de Van Ilpendamstraat) meldden zich aan bij WVH om mee te doen. Hovenier van der Heijden en de wijktuinman snoeiden struiken en bomen en maakten samen met de bewoners de voortuinen onkruidvrij. Er werden gratis plantjes uitgedeeld, voor de deelnemers was er wat te drinken en een broodje. Een lekkere snack werd verzorgd door snackbar Willempie.  
 
WVH en Welzijn op de Hoek gingen met de huurders in gesprek over de buurt en hun tuin. Het pop-up milieustation van de gemeente Rotterdam stond opgesteld op Van Warwyckstraat en Hoekenezen brachten hier hun afval en oude spullen naartoe.  
 
Voor de kinderen een springkussen en schmink 
Ook aan de kinderen was gedacht. Met een prikker en vuilniszak maakten zij de buurt afvalvrij. Daarna konden ze hun energie kwijt op het springkussen of even bijkomen terwijl ze werden geschminkt door Hebbes partyschminck. 

Waar kunnen wij u mee helpen?