terug

Energietoeslag voor Rotterdammers met minimuminkomen

Hebt u een minimuminkomen of iets meer? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de energietoeslag. Gemeente Rotterdam heeft ruime inkomensgrenzen. U komt eerder voor de energietoeslag in aanmerking dan u misschien denkt.

U kunt de energietoeslag aanvragen bij gemeente Rotterdam. De energietoeslag kunt u gebruiken voor de stijgende kosten voor energie.

Bij welk inkomen
Bij welk inkomen kunt u de energietoeslag aanvragen? Dat hangt af van uw situatie, bijvoorbeeld of u alleen woont, of AOW heeft. Kijk hiervoor op www.rotterdam.nl/energietoeslag.
De gemeente kijkt naar het inkomen dat u had in januari 2022. De energietoeslag kunt u nog tot en met 31 december 2022 aanvragen.

Hulp bij aanvragen
Het aanvragen van de energietoeslag gaat digitaal, met een DigiD. Heeft u graag hulp bij uw aanvraag, bijvoorbeeld als het online niet lukt? Bel 14 010, of ga naar de Vraagwijzer of het Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Vertel het verder
Komt u niet in aanmerking maar misschien wel iemand anders in uw omgeving? Vertel hem of haar dan over de energietoeslag!

Waar kunnen wij u mee helpen?