terug

Geslaagde burendag bij Oud-Woningen

Zaterdag 23 september jl., op nationale Burendag, organiseerde Stichting KUnSTPLAATS samen met WVH de ‘Stoelendans rond de Oud-woningen’. Omdat kunststroming De Stijl dit jaar 100 jaar bestaat, stonden de Oud-woningen in de 2e Scheepvaartstraat centraal. Het programma was heel gevarieerd en het weer stralend. Zo werd het een heel geslaagde, druk bezochte en vooral gezellige dag waaraan ook burgemeester Aboutaleb en zijn vrouw een bezoekje brachten.

Het Scheepvaartplein was zaterdag ingericht als feestplein
De bezoekers konden neerstrijken voor een hapje en een drankje en genieten van een afwisselend programma. Leerlingen van balletschool Domingo’s openden het programma met hun Stoelendans. Leden van de Stichting KUnSTPLAATS verzorgden rondleidingen rond de Oud-woningen. Er werden films vertoond over dit rijksmonument. Kinderen konden meedoen aan knutsel- en tekenworkshops. Het Trio Lulu Swing verzorgde een spetterend optreden. En tot besluit was er een gemeenschappelijke maaltijd waaraan ruim 60 Hoekenezen deelnamen.

Ondertussen konden de bezoekers versierde stoelen bewonderen
Deze stonden tentoongesteld in de voortuinen van de Oud-woningen. Maar liefst 42 deelnemers hadden gehoor gegeven aan de oproep van Stichting KUnSTPLAATS om oude stoelen ‘op te pimpen’ in Hoekse Stijl. Dit leverde kleurrijke, originele en stijlvolle creaties op. Een jury bestaande uit Annet Schipper (cultuurscout), Karin van Paassen (cultureel ondernemer) en onze directeur François Claessens, beoordeelde welke stoelen werden beloond met een prijs.

Aan het eind van de middag bezochten burgemeester Aboutaleb en zijn vrouw het feestplein
Tijdens een korte toespraak benadrukte Aboutaleb het belang van Burendag. Ook nam hij het eerste exemplaar in ontvangst van de door de Stichting KUnSTPLAATS uitgegeven dichtbundel ‘Kunst van het wonen’. En na een bezoek aan één van de Oud-woningen, complimenteerde hij WVH met het mooi opgeknapte rijksmonument.

Waar kunnen wij u mee helpen?