terug

Mogelijk sneller verhuizen met de wooncoach

De heer en mevrouw Van der Vlies verhuisden afgelopen zomer na bemiddeling van onze wooncoach  Emma van Schaijik naar de Cornelis Sterrenburgstraat. Hier leest u hun verhaal. 

“We wonen hier heel erg naar ons zin”
‘Landal 48’ staat als adres in hun telefoon. Want zo voelt de nieuwe woning aan de Cornelis Sterrenburgstraat, vinden mevrouw en meneer Van der Vlies: als een Landal-vakantiewoning. Verhuizen was nodig omdat mevrouw Van der Vlies in hun vorige woning niet meer uit de voeten kon. Het echtpaar is blij dat ze met hulp van de wooncoach in deze woning terecht zijn gekomen. “We wonen hier heel erg naar ons zin.”

Vakantiegevoel
“We vinden het hier heerlijk rustig”, aldus mevrouw Van der Vlies. “We hebben mooi uitzicht over de achtertuinen en het bos ligt om de hoek. Het voelt bijna landelijk aan. Zeker als de deur open staat en er blaadjes naar binnen waaien. Ook de indeling van de woning geeft ons het gevoel op vakantie te zijn. Met de open keuken grenzend aan de woonkamer. En met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Dat is echt heel fijn. Nu hoef ik geen trap meer af als ik ’s nachts naar het toilet moet.”
Juist het traplopen werd een probleem in hun vorige woning, een eengezinswoning aan de Van Caerdenstraat. Mevrouw Van der Vlies heeft al jaren artrose, een vorm van reuma, in voeten, knieën en schouders. Dat geeft veel pijn en belemmert haar in het lopen. “In ons vorige huis kwam ik de trap bijna niet meer op. Toch was het best een hele stap om te verhuizen. Zeker omdat we al vanaf 1982 in onze vorige woning woonden.”

Wooncoach bij ons thuis
Uiteindelijk was het niet meer vol te houden voor mevrouw Van der Vlies. Vandaar dat ze begin vorig jaar contact heeft gezocht met de wooncoach. “We hadden weleens bericht thuis gekregen over de wooncoach en dat leek ons wel wat. Wooncoach Emma is bij ons thuis geweest om te bespreken wat onze woonwensen waren. We wilden graag hier naartoe of naar het Gemma Frisiuspad. Gelukkig hadden we ons al in 2005 ingeschreven bij Woonnet Rijnmond. Daarom kregen we al snel een woningaanbieding aan het Gemma Frisiuspad. Maar die woning had als nadeel dat je vanuit de woonkamer niet zo’n mooi uitzicht had. We hadden via via gehoord dat deze woning aan de Cornelis Sterrenburgstraat leeg zou komen. Dus hebben we gevraagd of we daarvoor in aanmerking konden komen. We waren heel blij toen dat het geval bleek.”

Wilt u meer weten over wooncoach?
Bent u 55 jaar of ouder, woont u in een eengezinswoning van WVH en overweegt u om te verhuizen? Dan kan onze wooncoach mogelijk ook voor u bemiddelen zodat u sneller naar een beter passende woning kunt verhuizen. Voor meer informatie over de wooncoach, klik hier. Of meld u aan voor een vrijblijvend gesprek met de wooncoach. Dat kan per e-mail, verhuur@wvhwonen.nl of telefonisch via nummer 0174 – 38 99 40 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

Waar kunnen wij u mee helpen?