terug

Ontmoeting WVH met partners en belanghebbenden

Door corona moesten we even geduld hebben, maar op 19 mei lukte het. WVH organiseerde weer een ontmoeting met een grote groep partners en belanghebbenden bij elkaar. Het doel van de ontmoetingen is om een kijkje achter de schermen te geven en te laten zien waar WVH zich mee bezighoudt. Dat past helemaal bij het koersplan dat WVH vorig jaar schreef. Directeur-bestuurder Marcel Korthorst trapte de bijeenkomst af met de highights van WVH van de afgelopen periode. In lijn met het koersplan deed hij dit samen met collega's en partners die het afgelopen jaar bijdroegen aan de resultaten. Marcel Korthorst: “De kracht van een kleine corporatie als WVH, zit hem ook in een goede samenwerking met partners.”
Met het oog op de aanpak van de ruim 300 woningen met de oranje daken, gaf Siobhan Burger van Arttenders een creatieve blik op participatie. En omdat WVH in 2022 75 jaar bestaat, vertelde Peter de Krom van Stichting Stelling 33 aan de hand van een prachtige fotoserie over de tijd waarin WVH ontstond, net na de oorlog.

Alle belangen verzamelen
Bij het inrichten van een publieke ruimte zijn veel partijen betrokken en allemaal hebben ze hun eigen doelen. Hoe krijgen al deze belangen een plek in het uiteindelijke resultaat? Siobhan Burger vertelde hoe ze bij Arttenders omgaan met zo’n opgave. “Doe het samen en zet kunst en creativiteit in!” waren haar belangrijkste adviezen. Ze gaf daarbij voorbeelden én vertelde over de participatiecampagne ‘Hoera een buurt!’ die zij voor WVH ontwikkelde en die onlangs startte in de buurt met de oranje daken.

Een historische kijk op wonen in de Hoek
WVH bestaat dit jaar 75 jaar. En we hebben te maken met een wooncrisis in Nederland. Peter de Krom maakte ons getuige van een stukje historie van Hoek van Holland. Hij nam ons mee terug naar de oorlogstijd en de periode er vlak na, toen er ook sprake was van een wooncrisis. Prachtige foto’s én verhalen van mensen die na de oorlog bunkers omtoverden tot woningen. Naast de primitieve voorbeelden van toen, liet Peter ook zien hoe hij samen met anderen een bunker ombouwde tot een vakantiewoning van nu: duurzaam en van alle gemakken voorzien.

 “Wat fijn dat dit weer kan!”
De verhalen van beide sprekers leverden mooie reacties op. Van “Zo kan het ook!” op het verhaal van Siobhan tot “Ik had geen idee dat bunkers ook woningen geweest zijn. Dat geeft nog eens een andere kijk op een wooncrisis”, op het verhaal van Peter. En tijdens de borrel na afloop werd vooral geconcludeerd dat het toch wel erg fijn is dat bijeenkomsten als deze weer kunnen. “Graag volgend jaar weer!”

Waar kunnen wij u mee helpen?