terug

Pilot deelscootmobielen in Loef en Lij van start

Een scootmobiel is een uitkomst voor mensen die wat minder mobiel zijn of worden. Met een korte instructie en even oefenen, kun je met een scootmobiel prima korte afstanden afleggen. 

Dat is heel belangrijk voor iemands zelfredzaamheid én vrijheid. Maar er komen steeds meer scootmobielen, en de ruimte om ze bij woningen te stallen is beperkt. Daarom kijken we via een pilot in Loef en Lij of bewoners met een WMO-indicatie voor een scootmobiel, samen een scootmobiel kunnen delen.  
 
Deelscootmobielen zijn mogelijk dankzij samenwerking 
De pilot is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Samen met Welzijn op de Hoek en WVH wordt gekeken hoe het delen van een scootmobiel werkt. Gaat het goed met het gebruik en het opladen? En hoe lopen reserveringen: wil iedereen tegelijk een scootmobiel gebruiken, of komen gebruikers daar in goed overleg wel uit? Allemaal vragen waar we de komende tijd een antwoord op krijgen. Eind van dit jaar evalueren we. Als de pilot een succes is, kunnen we misschien op meer plekken in Hoek van Holland op deze manier gaan werken.  
 
Heeft u vragen over deze pilot dan kunt u terecht bij manager Wonen en Vastgoedbeheer van WVH Daan de Jongh. 
 
Op de foto is te zien hoe bewoners van Loef en Lij uitleg krijgen over de scootmobiel van Rien van der Veen, senior WMO-adviseur van de gemeente.   
 

Waar kunnen wij u mee helpen?