terug

Prachtige film over de realisatie van twee bijzondere woningen en een ideale watertuin

WVH bouwde onlangs aan de Tasmanweg 159-161 twee bijzondere nieuwe woningen én realiseerde een ideale watertuin. De realisatie van dit project is prachtig vastgelegd in een korte film die u hier kunt zien.

Dankzij de innovatieve bouwmethode van Jan Snel zijn de twee woningen betaalbaar en snel gebouwd. De woningonderdelen zijn gemaakt in de fabriek en op locatie in elkaar gezet. Daardoor was er minder overlast voor de omwonenden. De woningen zijn voor WVH ook de eerste nieuwgebouwde energieneutrale woningen. Ze zijn gasloos en wekken zelf de energie op die een gezin gemiddeld nodig heeft voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis.

De ideale watertuin bij nummer 159 is bedacht door de Hoekse Druppies voor de internationale wedstrijd First Lego League en bedoeld om wateroverlast te voorkomen. WVH vond het zo’n goed idee dat zij de tuin heeft aangelegd samen met Aspar Tuinaanleg en het Hoogheemraadschap van Delfland. In de ideale watertuin zakt het meeste regenwater in de grond door een mix van veel groen en weinig bestrating. De bestrating is deels waterdoorlatende. En een ondergrondse watertank vangt overtollig regenwater van het dak op. Dit water kan worden hergebruikt voor de tuin.

Waar kunnen wij u mee helpen?