terug

Ruim 80% huurders Scheepsbuurt akkoord met verbeterplan voor hun woningen

We zijn blij dat maar liefst 83% van de bewoners van de Scheepsbuurt akkoord is met het groot onderhoudsplan voor hun woning. Daarmee is de weg vrij om alle werkzaamheden uit te voeren. De uitvoering start in juni 2021, mits de coronamaatregelen niet tot vertraging leiden.

WVH gaat bij de 105 eengezinswoningen in de Scheepsbuurt grootschalig onderhoud en verbeteringen uitvoeren. De verbeteringen brengen de woningen naar energielabel A. De ruime 5-kamereengezinswoningen in de Griffioenstraat en Tuymelaerstraat en omgeving (de Scheepsbuurt) zijn gebouwd in 1969/1970. Het groot onderhoud bestaat onder andere uit het vernieuwen van het dak, het verbeteren van de gevelisolatie en het aanbrengen van nieuw HR++ glas met ventilatieroosters. De woningen worden voorzien van een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem, vloerisolatie en een HR cv-ketel. Verder krijgen de woningen nieuwe veiligere voor- en achterdeuren. Bewoners kiezen de kleur en het type. In een deel van de woningen worden ook de badkamer, keuken en/of het toilet vernieuwd. Na de ingreep zijn de woningen energiezuiniger en comfortabeler en kunnen de bewoners er nog vele jaren met plezier wonen.

WVH heeft Smits Vastgoedzorg geselecteerd als bouwpartner voor dit project. Smits Vastgoedzorg heeft veel ervaring met het uitvoeren van groot onderhoud in bewoonde staat en besteedt veel aandacht aan de bewonersbegeleiding.

Waar kunnen wij u mee helpen?