terug

Tijdelijke gebruikers hebben hun intrek genomen in Van Dam-woningen

Heel blij is hij met zijn tijdelijke onderkomen aan de Rietdijkstraat, de 28-jarige Max de Groot. Enkele weken geleden nam hij zijn intrek in één van de leegstaande Van Dam-woningen. “Het is een hartstikke leuk huisje.”

“Lekker dicht bij het strand en het bos”, zo gaat hij verder. “Het is wel aan de kleine kant, maar ik werk veel en in de zomer ben je toch vaak buiten.” Max werkt als inregeltechnicus van cv-, ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties. Voor zijn werk is hij veel onderweg. Omdat hij is opgegroeid in Hoek van Holland had hij meteen interesse toen hij op de website van WVH zag dat de Van Dam-woningen via Ad Hoc beschikbaar kwamen. “Een vriend van me woont al in een woning via Ad Hoc. Hij heeft mij voorgedragen. En toen ging het eigenlijk heel snel. Ik ben er heel blij mee. Het huisje is klein, maar dat heeft ook wel wat. Je hebt alles binnen handbereik. Aan de kant waar ik woon, heb je de hele dag de zon, ook ’s avonds. En ik vind het fijn om weer in Hoek van Holland te wonen, dichtbij mijn ouders en vrienden. Hiervoor woonde ik op verschillende plekken in Rotterdam, ook via tijdelijke huur- of antikraakconstructies. Ik val namelijk tussen de wal en het schip. Mijn salaris is net te hoog voor een sociale huurwoning. En voor een koopwoning moet je tegenwoordig flink wat spaargeld inbrengen. Bovendien zijn in de categorie koopwoningen voor starters waarin ik zoek niet zoveel mogelijkheden, zeker niet voor één persoon. Bij tijdelijk gebruik en antikraak zijn de woonlasten laag. Zo kan ik goed sparen. En op deze manier kan ik met veel soorten woningen op veel verschillende plekken kennismaken. Als een bepaald type woning of een bepaalde buurt me goed bevalt, kan ik proberen daar een vergelijkbare ‘gewone’ woning te vinden. Want uiteindelijk wil ik graag een woning met een tuintje kopen.”

WVH heeft eind 2014 besloten de verouderde Van Dam-woningen te slopen. In overleg met Humanitas ontwikkelt WVH een plan met woningen en een nieuw woonzorggebouw. WVH heeft deze woningen in tijdelijk beheer ondergebracht bij Ad Hoc. Meer informatie over dit project vindt u op www.wvhwonen.nl/nl/sloop-en-herontwikkeling-rietdijkstraat-5-77

Waar kunnen wij u mee helpen?