terug

Verduurzamen en onderhouden woningen met platte daken

WVH werkt een plan uit om de woningen met de platte daken (technisch) te verbeteren en energiezuiniger te maken. Dit gebeurt in combinatie met de aanpak van de Oranjepannenbuurt. De komende tijd werken we het plan uit

WVH wil zowel de woningen met de platte daken (Columbusstraat en omgeving) als de woningen in de Oranjepannenbuurt (Tasmanweg en omgeving en Brunelstraat en omgeving) aanpakken. In totaal gaat het om ruim 500 woningen. Het plan is om de aanpak projectmatig achter elkaar uit te voeren. Omdat de woningen met de platte daken al HR++-glas hebben of binnenkort krijgen, start de uitvoering in de Oranjepannenbuurt. We streven ernaar om eind 2025 verder te gaan met de woningen met de platte daken. Daarna duurt het ongeveer twee jaar voordat alle woningen klaar zijn.

De belangrijkste onderdelen van het plan zijn:

- Goed isoleren van de woningen
- Vernieuwen van dakbedekking
- Onderhoud aan de gevel
- Waar nodig vernieuwen van mechanische ventilatie
- Waar nodig vervangen van de cv-ketel

In woningen met een keuken ouder dan 20 jaar en/of badkamer/toilet ouder dan 25 jaar kunnen bewoners ervoor kiezen om die te laten vernieuwen.

We houden de huurders van de woningen met de platte daken regelmatig op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Hieronder vindt u de nieuwsbrieven die tot nu toe verstuurd zijn. 
 
Nieuwsbrieven 
Nieuwsbrief 1, februari 2024

Waar kunnen wij u mee helpen?