terug

Wintermarkt een groot succes!

Op 20 januari vond de Wintermarkt plaats in de Hoekstee. De Hoekse Burgemeester voor één dag, Janine Jonas, organiseerde deze markt samen met WVH en Welzijn op de Hoek om alle Hoekenezen warm de winter door te helpen, want iedereen heeft te maken met de stijgende prijzen. 

Het is helaas hard nodig
Janine wilde het budget dat bij haar ‘burgemeesterstitel’ hoorde, besteden aan armoedebestrijding. De Rotterdamse wethouder Enes Yigit van Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal opende de Wintermarkt. En benadrukte dat dit soort activiteiten belangrijk zijn, net zoals de zorg voor Welzijn en de hulp van vrijwilligers. Hij vertelde dat er ook in Hoek van Holland armoede heerst. Er is bijvoorbeeld een project gestart om ervoor te zorgen dat alle kinderen een ontbijt kunnen krijgen op school: “Er zijn veel te veel kinderen die zonder ontbijt de deur uit gaan omdat de ouders het eenvoudig niet kunnen betalen, ook in Hoek van Holland. Het is helaas hard nodig.”

Veel activiteiten
Op de Wintermarkt konden Hoekenezen spulletjes verkopen op een rommelmarkt. Kinderen konden meedoen aan een kickboksclinic of muziekinstrumenten uitproberen van muziekvereniging Rotterdam aan Zee. En er waren spelletjes en een groot springkussen. Bij diverse standjes konden de bezoekers informatie krijgen van Welzijn op de Hoek, een energiecoach, de Vraagwijzer, de talentenscout en WVH. Het Repair Café was aanwezig om kapotte huishoudelijke apparaten gratis te repareren. De kringloopwinkel liet met een modeshow zien dat je er in tweedehandskleding heel goed uit kunt zien. De Schuilplaats verzorgde een kleine maaltijd en er waren pannenkoeken voor de kinderen.

Terugkijken op een geslaagde middag
De eerste 200 bezoekers kregen een goodiebag en die waren al snel op. De reacties waren erg positief en ook organisator Janine kijkt terug op een hele geslaagde middag. “Het was superleuk om te organiseren, al was het iets meer werk dan ik dacht. Naast de gezelligheid hoop ik dat de mensen ook echt wat hebben gehad aan de informatie.”

Waar kunnen wij u mee helpen?