terug

WVH bouwt voor doorstroming op de Hoekse woningmarkt

Eerste appartementen nieuwbouw Loef en Lij opgeleverd

Een bootje met sleutel dat vaart van eengezinswoningen naar de nieuwe appartementen aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat. Met deze symbolische handeling lieten we op dinsdag 19 april zien waarom wij deze 76 appartementen hebben gebouwd: om doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang te brengen. Door gebruik te maken van de voorrangsregeling hebben we 66 van de appartementen in de woongebouwen Loef en Lij verhuurd aan Hoekenezen. 47 gaan naar WVH-huurders die veelal een eengezinswoning achterlaten. 
 
Onze directeur-bestuurder Marcel Korthorst liet het bootje varen samen met de heer en mevrouw Jennings, de huurders van één van de nieuwe appartementen aan de Jolinkstraat. De sleutel in het bootje was voor hen bestemd. “Het is nog mooier dan we hadden verwacht”, aldus een blije mevrouw Jennings. “En gasloos, dat is ook niet verkeerd in deze tijd met die hoge gasprijzen”, voegt de heer Jennings toe. Samen met elf andere huurders kreeg het echtpaar Jennings op 19 april als eerste hun appartement opgeleverd. De overige huurders krijgen de sleutels van hun gasloze twee- of driekamerappartement in de komende weken. De laatste opleveringen zijn op woensdag 11 mei. 
 
Naar een passende woning in het eigen vertrouwde dorp 
“Meneer en mevrouw Jennings zijn een goed voorbeeld van de doelgroep die wij bij de bouw van dit project voor ogen hadden”, aldus Marcel. “Het echtpaar woont al vele jaren in een eengezinswoning van WVH en maakt nu de overstap naar een meer passende woning in hun vertrouwde dorp. Hun nieuwe betaalbare 55+-appartement aan de Jolinkstraat is gelijkvloers, met lift en zo ingericht dat ze hier tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen. Hun eengezinswoning komt vrij voor een volgende huurder, die op zijn beurt misschien ook weer een woning achterlaat. Zo ontstaat doorstroming. En dat is hard nodig bij de huidige wooncrisis.” 
 
Campagne Gewoon Wonen 
Vanwege de wooncrisis hebben woningcorporaties in de campagne Gewoon Wonen aangekondigd de komende tien jaar minstens 30.000 sociale huurwoningen te willen realiseren in de regio Rotterdam. WVH draagt hier graag haar steentje aan bij. Behalve met dit nieuwbouwproject aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat doen we dat door te kijken naar mogelijkheden in het Lemairepark. En met de gemeente voeren we gesprekken over andere nieuwbouw- en herontwikkelmogelijkheden. Marcel, met een campagnebutton op zijn jasje: “We hopen dat de gemeente hierin met ons wil optrekken. Net zoals ze heeft gedaan bij de ontwikkeling van de nieuwbouw die we nu opleveren.” 

Waar kunnen wij u mee helpen?