terug

WVH tekent ook Doorbouwakkoord voor Rotterdam

Nu veel woningbouwprojecten dreigen te vertragen of stil te vallen, zetten we de schouders eronder in Rotterdam. WVH bracht met andere woningbouwcorporaties, beleggers, ontwikkelaars, bouwers en gemeente Rotterdam in beeld wat er nodig is om te blijven bouwen. Meer dan dertig maatregelen moeten ervoor zorgen dat de 3.500 woningen per jaar die de gemeente wil bouwen er ook echt komen. In de maatregelen staat betaalbaarheid voorop, we werken samen door aan voldoende bouwlocaties en zorgen voor de bouw van meer betaalbare woningen. Ook zorgen we er samen voor dat de bouw zelf betaalbaar blijft.  

Gisteren ondertekenden ruim vijftig marktpartijen en elf woningbouwcorporaties het Doorbouwakkoord. Directeur-bestuurder Marcel Korthorst tekende namens WVH. In het akkoord staan afspraken over hoe we de komende jaren door blijven bouwen, hoe we procedures gaan versnellen en hoe we de komende jaren intensief blijven samenwerken.  
 
Korhorst: “Met het ondertekenen van dit akkoord geven alle partijen aan dat ze sneller willen bouwen. Dat is belangrijk, want nieuwe woningen zijn hard nodig, ook in Hoek van Holland. We zijn intensief met de gemeente in overleg over nieuwe locaties, maar dat moet echt een tandje sneller. De Hoekse woningmarkt loopt anders echt helemaal vast.” 
 
Alle dertig maatregelen kun je nalezen op: Doorbouw Maatregelen 2023 - 2026

Waar kunnen wij u mee helpen?