terug

WVH tekent Regio akkoord Rotterdam over de bouw van 22.500 nieuwe woningen

Goed nieuws voor woningzoekenden in de regio Rotterdam. Op 27 januari tekenden 14 gemeenten en 22 woningcorporaties het Regio akkoord om 22.500 nieuwe sociale huurwoningen te realiseren voor 2030. 

Afspraken over aantal en spreiding van woningen
In dit akkoord maken corporaties, gemeenten en provincie afspraken over benodigde aantallen en spreiding van sociale woningen. Het doel is om meer evenwicht te krijgen in de verdeling van sociale woningen tussen de stad en de regio. Directeur-bestuurder Marcel Korthorst tekende op 27 januari namens WVH het Regio akkoord. Voor WVH verandert er wezenlijk niet echt iets. Het Regio akkoord is wel een basisdocument voor het maken van nieuwe prestatieafspraken met de gemeente Rotterdam.

Korthorst: "We spreken nu met elkaar af dat we 22.500 nieuwe sociale huurwoningen willen bouwen in deze regio. En dat is ook hard nodig. Want het tekort aan woningen voelen we iedere dag en overal, ook in Hoek van Holland".

Dat de woningnood hoog is, blijkt wel uit het aantal woningzoekenden dat in 2022 in de regio voor het eerst meer dan 200.000 betrof. Naast nieuwbouw blijven woningcorporaties zoeken naar andere manieren om woningzoekenden te helpen.

Zoeken naar nieuwe locaties
Marcel Korthorst vervolgt: "Nu moeten we het samen ook echt waarmaken! We zoeken samen met de gemeente naar nieuwe locaties om te bouwen. En ook proberen we door samenwerking in De Rotterdamse Bouwversnelling het bouwproces te versnellen door fabrieksmatig te bouwen en samen in te kopen".

De afspraken tussen gemeenten en woningcorporaties geven aan dat het ernst is met het aanpakken van het woningtekort.

Waar kunnen wij u mee helpen?