terug

Zonnepanelen via Wocozon

Sommige huurders van WVH kregen vorig jaar of dit jaar via Wocozon een aanbod voor het leasen van zonnepanelen. Dit geldt voor huurders van een eengezinswoning, waarvan het dak niet tussen nu en zeven jaar vervangen wordt. Tot nu toe maakte ongeveer zestig procent van deze huurders gebruik van dit aanbod. 

Begrijpelijk, want met zonnepanelen kunt u flink besparen op uw kosten voor elektriciteit. Huurders kunnen er ook voor kiezen om zonnepanelen te kopen. Dit mag alleen via Wocozon**.

Wilt u alsnog gebruikmaken van het aanbod?
Kreeg u een aanbod van Wocozon en wilt u er alsnog gebruik van maken? Stuur dan een mail naar Wocozon: info@wocozon.nl

Hoe werkt het?
Is uw woning geschikt voor zonnepanelen? Dan kreeg u via Wocozon een persoonlijk aanbod. In het persoonlijk aanbod staat:

Het aantal zonnepanelen dat op uw dak past en de opbrengst in kWh per jaar.
De opbrengst is een zorgvuldig berekende verwachting. Daarbij is onder andere rekening gehouden met hoe de zon op uw dak schijnt, hoe schuin de zonnepanelen liggen en hoeveel schaduw er op de panelen valt.”

Uw zonnestroomkosten: de prijs per maand voor het gebruik van zonnestroom.
Dit bedrag zit in de servicekosten. Het staat los van de huurprijs. Daardoor heeft het geen effect op de jaarlijkse huurverhoging of op de huurtoeslag.
De zonnestroomkosten zijn een voorschot of vooruitbetaling. U krijgt een jaarafrekening waarop staat hoeveel zonnestroom de zonnepanelen hebben opgewekt en wat u daarvan heeft gebruikt.

Het bedrag waarmee uw energierekening per maand omlaag kan.
De prijs voor zonnestroom is lager dan de prijs voor stroom via uw energieleverancier. De opgewekte zonnestroom hoeft u niet te kopen bij uw energieleverancier. Daarom wordt de rekening van uw energieleverancier een stuk lager. U betaalt minder voor uw totale stroomverbruik.

Uw jaarlijkse voordeel: hoeveel u jaarlijks kunt besparen.
Dit voordeel bestaat uit het bedrag dat u bespaart op de rekening van uw energieleverancier min de zonnestroomkosten die u betaalt via de servicekosten.

Rekenvoorbeeld
Hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen, is voor iedere huurder verschillend. Het hangt af van hoeveel zonnepanelen op uw dak passen en hoeveel zonnestroom die opwekken. Het hangt ook af van uw energiecontract en hoeveel u per kWh betaalt aan uw energieleverancier.
Zie hier een rekenvoorbeeld

In de Woontij van 2023 vindt u een uitgebreid artikel over zonnepanelen.

* U kunt deze gegevens vervangen door de gegevens in uw aanbod van Wocozon en de prijs voor stroom die u betaalt aan uw energieleverancier.
** Als een huurder ervoor kiest om zonnepanelen te kopen en zijn dak moet worden onderhouden of vervangen, dan is de huurder zelf verantwoordelijk voor het eraf laten halen en terugplaatsen van de panelen. De kosten hiervoor zijn voor de huurder.

Waar kunnen wij u mee helpen?