terug

Zonnige kennismaking van wethouder Kurvers met WVH en de Hoek

Tijdens een zonnige fietstocht maakte de Rotterdamse wethouder Wonen, Bas Kurvers, donderdag 4 juli kennis met WVH en Hoek van Holland. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar, aldus de wethouder en Marcel Korthorst.

Marcel Korthorst en Daan de Jongh, onze directeur-bestuurder en manager Wonen, namen de wethouder en zijn gezelschap mee voor een fietstocht door de Hoek. Ook Heleen Dekker, voorzitter van onze Raad van Commissarissen, en Xander van de Scheur, voorzitter van huurdersorganisatie Houdt Zicht, fietsten mee. In een ontspannen sfeer liet de wethouder zich informeren over de verschillende ontwikkelingen in Hoek van Holland.

Alle ruimte voor gesprekken, ook met huurders
Tijdens het fietsen en bij de verschillende stopplekken werden geanimeerde gesprekken gevoerd. Als eerste werd stilgestaan bij de herontwikkeling van het Bertus Bliekhuis en de aangrenzende Van Dam-woningen. Daarna ging het bezoek langs het KUZ-huis en het sociaal pension naar de nieuwbouwlocatie aan de Prins Hendrikstraat. Daar werd uitgebreid gesproken over het gedeelde belang om hier nu zo snel mogelijk te gaan bouwen. Via de recent opgeknapte Oud-woningen aan de 2e Scheepvaartstraat ging de fietstocht vervolgens naar de vorig jaar opgeleverde woningen aan de Tasmanweg. Daar sprak de wethouder één van de huurders over wat hij merkt van het feit dat zijn woning energieneutraal is en grotendeels in de fabriek gebouwd. En tot slot was er in de Columbusstraat een gesprek met enkele huurders die zich actief inzetten voor hun woonomgeving. Zeer geïnteresseerd luisterde de wethouder naar hun beweegredenen en bekeek hij de moestuin die door één van hen wordt onderhouden. En tot besluit bracht de wethouder spontaan een bezoekje aan de Hoekse haringparty van ondernemingsverenging Hoek van Holland op het Brinkplein.

Bezoek dat voor herhaling vatbaar is
Zeer geslaagd, noemden zowel de wethouder als onze directeur-bestuurder het bezoek na afloop. “Vanuit WVH hebben we goed kunnen laten zien waarmee we zoal mee bezig zijn en waar de uitdagingen en kansen voor ons dorp liggen”, licht Marcel t toe. “We trekken graag samen met de gemeente op om die uitdagingen aan te gaan.” “Het dagelijks bestuur van de gemeente voelt een grote betrokkenheid bij de buitengebieden zoals Hoek van Holland”, aldus Bas Kurvers. “Door dit bezoek en de gesprekken, vooral ook met huurders, gaat voor mij veel meer leven wat hier speelt. Ik kom graag volgend jaar terug voor een vervolgbezoek.”

Op de foto hieronder: wethouder Kurvers (links vooraan) in gesprek met Xander van de Scheur (rechts vooraan) over de nieuwbouw aan de Prins Hendrikstraat

Waar kunnen wij u mee helpen?