terug

Nieuwbouw Prins Hendrikstraat

WVH heeft 76 eigentijdse, comfortabele huurappartementen gerealiseerd nabij het centrum van Hoek van Holland

Op 19 april zijn de eerste appartementen opgeleverd. Met een symbolische handeling besteedden we aandacht aan dit heuglijke moment.

De nieuwbouwappartementen staan aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat, een mooie locatie dicht bij zowel de Nieuwe Waterweg als het dorpscentrum. Er zijn 2- en 3-kamerappartementen met verschillende indelingen. Alle appartementen hebben een netto huurprijs onder de laagste huurtoeslaggrens. Zo houden we de nieuwe woningen bewust bereikbaar voor mensen met lagere inkomens.

WVH wil met deze nieuwbouw de doorstroming op de Hoekse woningmarkt bevorderen. Daarom zijn deze levensloopgeschikte appartementen bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder. Ook onze keuze om de nieuwe appartementen betaalbaar te houden, helpt om de doorstroming te bevorderen. Bij de eerste verhuur is het gelukt om doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang te brengen. Door gebruik te maken van de voorrangsregeling hebben we bij eerste verhuur 66 van de appartementen verhuurd aan Hoekenezen, waarvan 47 aan WVH-huurders die veelal een eengezinswoning achterlaten. Meer over de nieuwbouw en hoe die de doorstroming op gang brengt, is te zien en te horen in een nieuwsbericht van de WOS.

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen genaamd Loef en Lij met in totaal 76 huurappartementen. 70 daarvan zijn 3-kamerappartementen met een oppervlakte van zo’n 75 m². De overige appartementen zijn 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 55-60 m². De nieuwbouw is drie woonlagen hoog: begane grond, eerste en tweede verdieping. De ruim 20 appartementen op de begane grond hebben een eigen tuin of terras aan de gezamenlijke tuin. De appartementen op de verdiepingen hebben een balkon of een privé buitenruimte aan de galerij. 

De nieuwbouw is gasloos en energiezuinig: goed geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Gasloos wonen betekent onder andere dat de bewoners elektrisch koken en dat de woningen worden verwarmd met vloerverwarming. 

 

Impressie Prins Hendrikstraat

Waar kunnen wij u mee helpen?