terug

Nieuwbouw Prins Hendrikstraat

WVH realiseert 76 eigentijdse, comfortabele huurappartementen nabij het centrum van Hoek van Holland

De nieuwbouwappartementen komen aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat, een mooie locatie dicht bij zowel de Nieuwe Waterweg als het dorpscentrum. Er komen 2- en 3-kamerappartementen met verschillende indelingen. Alle appartementen krijgen een netto huurprijs onder de laagste huurtoeslaggrens: € 550,- * voor de 2-kamerappartementen en € 607,46 * voor de 3-kamperappartementen. Zo houden we de nieuwe woningen bewust bereikbaar voor mensen met lagere inkomens.

WVH bouwt voor de doorstroming
WVH wil met deze nieuwbouw de doorstroming op de Hoekse woningmarkt bevorderen. Daarom verhuren we deze levensloopgeschikte appartementen aan mensen van 55 jaar en ouder. Ook onze keuze om de nieuwe appartementen betaalbaar te houden, helpt om de doorstroming te bevorderen. Huurders die al lang een woning van WVH huren, betalen vaak een relatief lage huur. Door de huurprijzen onder de laagste huurtoeslaggrens te houden, is de stap om te verhuizen voor hen minder groot. En voor huurders van een WVH-eengezinswoning met een inkomen boven de huurtoeslaggrens zijn er ook mogelijkheden. Zij kunnen via de wooncoach in aanmerking komen voor een woning in deze nieuwbouw. Zo bevorderen we de doorstroming optimaal.

Voorrang via de wooncoach
Bent u 55 jaar of ouder, geïnteresseerd in deze nieuwbouw en laat u na verhuizing een eengezinswoning van WVH achter? Dan krijgt u mogelijk voorrang via onze wooncoach. Meer informatie vindt  u hier.

Meedenken over de nieuwbouw
WVH zoekt bij de ontwikkeling van deze nieuwbouw actief naar de inbreng van omwonenden en belangstellenden. Zij hebben ideeën aangedragen over met name de indeling van de woningen en de uitstraling van de nieuwbouw. Die inbreng hebben we meegenomen in het ontwerp. Ook gaan we in gesprek over hoe mensen hier straks met elkaar willen wonen. De nieuwbouw biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor ontmoeting tussen de bewoners. Zo is het mogelijk om een gemeenschappelijke tuin aan te leggen. Hoe deze wordt gebruikt, bespreekt WVH met de toekomstige huurders.

Meer informatie
Neem telefonisch contact op met onze medewerkers Wonen via 0174-38 99 40 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur).

* Prijspeil 2019

Twee gebouwen met 76 duurzame huurappartementen
Het ontwerp voor deze nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen met in totaal 76 huurappartementen. 70 daarvan zijn 3-kamerappartementen met een oppervlakte van zo’n 75 m². De overige appartementen zijn 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 60-65 m². De nieuwbouw wordt drie woonlagen hoog: begane grond, eerste en tweede verdieping. Op de begane grond komen ruim 20 appartementen met een eigen tuin. De appartementen op de verdiepingen hebben een balkon of een privé buitenruimte aan de galerij. 
De nieuwbouw wordt gasloos en energiezuinig: goed geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Gasloos wonen betekent onder andere dat de bewoners elektrisch koken en dat de woningen worden verwarmd met vloerverwarming. 

Verwachte planning
Het moment waarop we kunnen starten met de bouw hangt onder andere af van de bestemmingsplanprocedure, de afgifte van de vergunningen en de levertijden van materialen.  Momenteel loopt de procedure om het aangepaste bestemmingsplan voor de nieuwbouw vast te stellen. We hebben echter te maken met de ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State. 

Impressie Prins Hendrikstraat

Waar kunnen wij u mee helpen?