terug

Nieuwbouw Prins Hendrikstraat

WVH realiseert 76 eigentijdse, comfortabele huurappartementen nabij het centrum van Hoek van Holland

De nieuwbouwappartementen komen aan de Prins Hendrikstraat/Jolinkstraat, een mooie locatie dicht bij zowel de Nieuwe Waterweg als het dorpscentrum. Er komen 2- en 3-kamerappartementen met verschillende indelingen. Alle appartementen krijgen een netto huurprijs onder de laagste huurtoeslaggrens: € 633,25*. Zo houden we de nieuwe woningen bewust bereikbaar voor mensen met lagere inkomens. De WOS besteedde onlangs in een nieuwsbericht aandacht aan de nieuwbouw en de doorstroom die het op gang moet brengen.

Twee gebouwen met 76 duurzame huurappartementen
Het ontwerp voor deze nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen met in totaal 76 huurappartementen. 70 daarvan zijn 3-kamerappartementen met een oppervlakte van zo’n 75 m². De overige appartementen zijn 2-kamerappartementen met een oppervlakte van circa 55-60 m². De nieuwbouw wordt drie woonlagen hoog: begane grond, eerste en tweede verdieping. Op de begane grond komen ruim 20 appartementen met een eigen tuin. De appartementen op de verdiepingen hebben een balkon of een privé buitenruimte aan de galerij. 
De nieuwbouw wordt gasloos en energiezuinig: goed geïsoleerd en voorzien van HR++ glas. Gasloos wonen betekent onder andere dat de bewoners elektrisch koken en dat de woningen worden verwarmd met vloerverwarming. 

WVH bouwt voor de doorstroming
WVH wil met deze nieuwbouw de doorstroming op de Hoekse woningmarkt bevorderen. Daarom verhuren we deze levensloopgeschikte appartementen aan mensen van 55 jaar en ouder. Ook onze keuze om de nieuwe appartementen betaalbaar te houden, helpt om de doorstroming te bevorderen. 

Voorrang via de wooncoach
Bent u 55 jaar of ouder, geïnteresseerd in deze nieuwbouw en laat u na verhuizing een eengezinswoning van WVH achter? Dan krijgt u mogelijk voorrang via onze wooncoach Emma van Schaijik. Meer informatie vindt u hier. Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid, meldt u zich dan bij Emma aan via e-mail verhuur@wvhwonen.nl

Meedenken over de nieuwbouw
WVH zoekt bij de ontwikkeling van deze nieuwbouw actief naar de inbreng van omwonenden en belangstellenden. Zij hebben ideeën aangedragen over met name de indeling van de woningen en de uitstraling van de nieuwbouw. Die inbreng hebben we meegenomen in het ontwerp. Ook gaan we in gesprek over hoe mensen hier straks met elkaar willen wonen. De nieuwbouw biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor ontmoeting tussen de bewoners. Zo is het mogelijk om een gemeenschappelijke tuin aan te leggen. Hoe deze wordt gebruikt, bespreekt WVH met de toekomstige huurders.

Trillingsvrij schroeven van funderingspaal op film vastgelegd
Met een druk op de knop gaven Bas Kurvers, wethouder bouwen en wonen van de gemeente Rotterdam, en onze directeur-bestuurder Marcel Korthorst op 23 november 2020 het signaal ‘start bouw’. Via dit filmpje was vervolgens te zien hoe één van de funderingspalen de grond in wordt geschroefd en wordt gevuld met beton. WVH heeft voor deze specifieke funderingsmethode gekozen omdat deze trillingsvrij en geluidsarm is en daardoor minder belastend voor de omgeving. 

De bouw is in volle gang
De nieuwbouw aan de Prins Hendrikstraat wordt gebouwd door Ballast Nedam West uit Rotterdam. Naar verwachting kunnen we de nieuwe appartementen in april/mei 2022 opleveren aan de bewoners.

Meer informatie
Neem telefonisch contact op met onze medewerkers Wonen via 0174-38 99 40 (maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur).

* Prijspeil 2021

Impressie Prins Hendrikstraat

Waar kunnen wij u mee helpen?