terug

Burgemeester Aboutaleb benoemt Hoekse burgemeester voor één dag ter ere van 75e verjaardag WVH

WVH vierde op zaterdag 10 september haar 75e verjaardag. Burgemeester Ahmed Aboutaleb was er ook bij. Hij benoemde zijn Hoekse collega-burgemeester én een Hoekse kinderburgemeester voor één dag. 

Janine Jonas kreeg de speciale Hoekse burgemeestersketting omgehangen van burgemeester Aboutaleb. De jury was het erover eens dat zij dit verdiende vanwege haar diverse vrijwilligerswerk. Zo was zij lid van de bewonersprojectcommissie Scheepsbuurt, geeft zij moslima’s Nederlandse les en werkt ze bij het Leger des Heils met tienermoeders. Janine reageerde blij verrast: “Echt heel leuk, dat had ik niet verwacht!” Bij de eretitel hoort een cheque van WVH van 750 euro, de burgemeester vulde deze aan tot 1.000 euro. In overleg met Janine wordt dit bedrag besteed aan armoedebestrijding in Hoek van Holland. Ook nodigde burgemeester Aboutaleb haar uit op het stadhuis om een dag met hem mee te lopen.  
 
Hoekse kinderburgemeester 
Pem Nieuwpoort werd benoemd tot Hoekse kinderburgemeester. Zij wil graag dat er een kunstroute in Hoek van Holland komt. Ook zij ontving een cheque van 750 euro die door burgemeester Aboutaleb tot 1000 euro werd aangevuld. Met dit bedrag kan Pem samen met WVH  en het KUZhuis haar idee vormgeven. En Pem mag met haar klas naar Rotterdam om de burgemeester aan het werk te zien op het stadhuis. 
 
Lunchen met de burgemeester 
Huurders René Cevering en Jerry Bezuijen eindigden net achter Janine in de top drie en werden ook in het zonnetje gezet, net als de Hoekse basisschoolleerlingen Cooper en Aiyanah. Samen met de twee prijswinnaars mochten zij met de burgemeester lunchen. Hij was erg geïnteresseerd in hun ideeën en prees de genomineerde huurders vanwege hun vrijwilligerswerk.  
 
Kleurwedstrijd en meer 
Voor de kleinere kinderen was er een kleurwedstrijd. De vijf kinderen met de mooiste kleurplaat kregen van burgemeester Aboutaleb een groot kleurpakket. De Hoekse brandweer was aanwezig en kinderen konden een kijkje nemen in een brandweerauto. Ook konden kinderen in een politieauto of op een politiemotor zitten en even de sirene laten loeien. Er konden kleurplaten gekleurd worden, een snelschilder maakte portretten en er was taart en een ijscokar. 
 
Directeur-bestuurder Marcel Korthorst kijkt tevreden terug op de dag: "Wat een feest als je zo je 75e verjaardag mag vieren. Vooraf bedachten we om het feestje vooral samen met onze huurders te vieren. Fantastisch dat dat zo goed is uitgepakt: met winnaars en genomineerden die zich inzetten voor ons mooie dorp, de zon die scheen, collega's die het perfect hebben voorbereid en een burgemeester die enthousiast meedeed... Alles viel op zijn plek vandaag". 
 

Op de foto: Burgemeester Aboutaleb met de top drie genomineerden voor Hoekse burgemeester en Hoekse kinderburgemeester voor één dag. Meer foto’s kunt u bekijken op deze pagina.
Foto door Arnoud Verhey 

Waar kunnen wij u mee helpen?