terug

Huidig aanbod

WVH bezit in Hoek van Holland bijna 2.000 huurwoningen, waarvan het grootste deel eengezinswoningen. 

De meeste van onze woningen zijn betaalbare (sociale) huurwoningen. Dat betekent dat de woningen qua huurprijs bereikbaar zijn voor mensen die recht hebben op huurtoeslag.

Wij adverteren regelmatig woningen die te huur zijn
Op de website van WoonnetRijnmond vindt u het actuele woningaanbod in de regio, zowel sociale huurwoningen als huurwoningen in de vrije sector. Op de website staan ook advertenties van alle woningen die wij te huur aanbieden. Om op een huurwoning te reageren, moet u wel bij WoonnetRijnmond zijn ingeschreven. Of u in aanmerking komt voor een woning, hangt onder meer af van uw inschrijfduur. Op de website van WoonnetRijnmond vindt u meer uitleg.

Voor de toewijzing van een sociale huurwoning gelden regels van ‘passend toewijzen’
Met deze regels wil de overheid zorgen dat mensen met de laagste inkomens geen woning huren die voor hen te duur is. WVH is verplicht om zich aan de regels te houden. Er worden voorwaarden gesteld aan de hoogte van uw inkomen. Die voorwaarden vindt u terug bij de huurprijs in de advertentie van de woning. Meer algemene informatie over de regelgeving vindt u ook op de website van WoonnetRijnmond

Wie krijgt de woning aangeboden?
WoonnetRijnmond verwerkt alle reacties die op een woning binnenkomen en stelt de volgorde van de kandidaten voor een woning vast. Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • De kandidaat die als eerste op de lijst geëindigd is, ontvangt van WVH een uitnodiging voor een intake gesprek.
  • Een aantal mensen die hoog op de lijst geëindigd zijn, ontvangen van WVH een e-mail waarin we de interesse voor de woning peilen. Als u echt geïnteresseerd bent in de woning, moet u op die e-mail reageren. De kandidaat die gereageerd heeft op de interessepeiling én het hoogst op de lijst geëindigd is, ontvangt van WVH een uitnodiging voor een intake gesprek.

Tijdens het intake gesprek controleren wij het inkomen en de inschrijfgegevens. Als alles in orde is, mag u de woning bezichtigen. Hierna laat u WVH weten of u de woning accepteert of niet.

De wachttijd op een woning kan lang zijn
Er is sprake van schaarste aan woningen op de woningmarkt in onze regio. Dat geldt ook voor de sociale huurwoningen in Hoek van Holland. Daarom zijn er regels voor de toewijzing van onze woningen. Wilt u meer weten over de achtergrond van die regels? Lees dan het verhaal van Eveline van der Zwan, senior medewerker woonruimtebemiddeling van Maaskoepel.

Urgentie
Heeft u wegens een persoonlijke noodsituatie dringend een andere woning nodig? Op de website van de Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond (SUWR) leest u  of u voor urgentie in aanmerking komt. Als dat zo is, maak dan een afspraak met WVH om urgentie aan te vragen. SUWR bepaalt of u urgentie krijgt en met voorrang een woning mag zoeken.

Heeft u vragen over het huren van een woning of het aanvragen van urgentie?
Stel ze aan ons. Wij helpen u graag!

Waar kunnen wij u mee helpen?