terug

WVH viert online start nieuwbouw Prins Hendrikstraat

Het is zo ver! Met het schroeven van de funderingspalen is de bouw van 76 sociale huurappartementen aan de Prins Hendrikstraat gestart. Op maandag 23 november stonden we met een online bijeenkomst stil bij dit heugelijke moment. 

“We hebben lang naar dit voor Hoek van Holland belangrijke moment uit gekeken”, aldus onze directeur-bestuurder Marcel Korthorst. “Met deze nieuwbouw hopen we de doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang te brengen. Daarom verhuren we deze levensloopgeschikte appartementen aan mensen van 55 jaar en ouder. Hoekenezen van 55 jaar en ouder die een eengezinswoning van WVH vrijmaken, kunnen via onze Wooncoach voorrang krijgen.”

We hadden de start van de bouw graag met belanghebbenden op de bouwlocatie gevierd. Vanwege de coronamaatregelen was dit helaas niet mogelijk. In plaats daarvan waren de direct betrokkenen uitgenodigd om de start van de bouw ‘te vieren’ via het beeldscherm. Marcel ging voor de gelegenheid digitaal in gesprek met Bas Kurvers, wethouder bouwen en wonen van de gemeente Rotterdam. “We kunnen concluderen dat deze nieuwbouw heel erg gewenst is”, vatte Marcel Korthorst het gesprek samen. “De bouw geeft dynamiek in zowel het dorp als in onze organisatie. Behalve dat het goed is voor de volkshuisvesting, is het ook goed voor de economie. We zijn trots dat we zijn dat we zijn gestart.”

Trillingsvrij schroeven van funderingspaal op film vastgelegd
Met een druk op de knop gaven Bas Kurvers en Marcel daarna het signaal ‘start bouw’. Via dit filmpje  was vervolgens te zien hoe één van de eerste funderingspalen de grond in wordt geschroefd en wordt gevuld met beton. WVH heeft voor deze specifieke funderingsmethode gekozen omdat deze trillingsvrij en geluidsarm is en daardoor minder belastend voor de omgeving.

Naar verwachting worden de nieuwe appartementen voor de zomer van 2022 opgeleverd
Het project omvat 76 comfortabele, levensloopbestendige 2- en 3 kamerappartementen met een sociale huurprijs aan de Prins Hendrikstraat en Jolinkstraat. De bouw is in handen van Ballast Nedam West met wie WVH het plan heeft ontwikkeld en voorbereid. Samen met de gemeente Rotterdam is gewerkt aan het doorlopen van onder andere het bestemmingplan en de vergunning. In het filmpje proosten de projectleiders van WVH, Ballast Nedam West en de gemeente op een voorspoedig verloop van de bouw. Meer informatie over de nieuwe appartementen vindt u hier.

Waar kunnen wij u mee helpen?