terug

Verduurzamen en onderhouden woningen Oranjepannenbuurt

WVH ontwikkelt een plan om de woningen in de Oranjepannenbuurt te verbeteren en energiezuiniger te maken. Ons streven is om eind 2024 te starten met de werkzaamheden. De komende tijd werken we de plannen verder uit. We nemen rond de zomer van 2024 een definitief besluit. 

WVH wil zowel de woningen in de Oranjepannenbuurt (Tasmanweg en omgeving en Brunelstraat en omgeving) als de woningen met de platte daken (Columbusstraat en omgeving) aanpakken. In totaal gaat het om ruim 500 woningen. Het plan is om de aanpak projectmatig achter elkaar uit te voeren. Omdat de woningen met de platte daken al HR++-glas hebben of binnenkort krijgen, start de uitvoering in de Oranjepannenbuurt.

De belangrijkste onderdelen van het plan zijn:

- Goed isoleren van de woningen
- Vernieuwen van dakpannen
- Onderhoud aan de gevel
- Aanbrengen van mechanische ventilatie
- Waar nodig vervangen van de cv-ketel
In woningen met een keuken ouder dan 20 jaar en/of badkamer/toilet ouder dan 25 jaar kunnen bewoners ervoor kiezen om die te laten vernieuwen.

De klankbordgroep Oranjepannenbuurt denkt met ons mee. We houden de huurders van de Oranjepannenbuurt regelmatig op de hoogte met een digitale nieuwsbrief. Hieronder vindt u de nieuwsbrieven die tot nu toe verstuurd zijn. 
 
Nieuwsbrieven 
Nieuwsbrief 6, juli 2024
Nieuwsbrief 4, december 2023
Nieuwsbrief 3, oktober 2023
Nieuwsbrief 2, juni 2023
Nieuwsbrief 1, februari 2023
 
Briefkaartenactie 
In 2022 kregen de bewoners van de Oranjepannenbuurt elke twee weken een briefkaart. Hiermee wilden we hen informeren en vragen stellen over wat zij van hun woning en hun buurt vinden. Hier leest u meer over de briefkaartenactie 

Waar kunnen wij u mee helpen?